Choose a page

Har rekruttering betydning for employer branding? Eller omvendt?

Employer Branding & rekruttering – betyder det noget overhovedet?

Svaret er et rungende ja – det giver stof til eftertanke!

Vores sammenfatning er et mix af undersøgelser fra udlandet og jeres kommentarer
– tusind tak.

41% af ansøgere, der har dårlige erfaringer med en virksomhed, vil aldrig søge job hos samme virksomhed igen! I udlandet deler 33% af de dårligt behandlede ansøgere deres erfaringer på de sociale medier og med en hurtigt stigende tendens. Vi må forvente samme udvikling i DK.

Kaskadeeffekten for den enkelte virksomhed er umulig at prognosticere.

Kommunikation er svaret i rekruttering

Kommunikation er nøgleordet (også for de fleste af jeres input), når talen falder på Employer Branding. Irritation over manglende eller en stærkt forsinket kvittering for modtagelse af ansøgninger er markant, især hvis det samtidigt er umuligt at få en personlig kontakt med virksomheden.

Den gennemsnitlige kandidat har en forventning om blive holdt ajour med processen inden for 2 uger – ellers mister de interessen! Årsagerne er mange – en af de fremherskende er, at man opfatter sig som B ansøger, der lige for en sikkerheds skyld skal have en chance for at positionere sig.

Den overvejende del af jeres feedback drejer sig om intetsigende, uforståelige afslag, vente mails, indkaldelser m.m. I udlandet får den manglende eller dårlige korrespondance de sociale medier til at gløde! 81% af ansøgerne vil til gengæld, med en rigtig god oplevelse, følge virksomheden og dens fremtidige rekrutteringsbehov.

Employer Branding’s indvirken i rekruttering

Employer Branding gør også virksomheden attraktiv som arbejdsplads. 70% af alle potentielle ansøgere søger ikke før de har indhentet information om virksomheden. Det sker både via hjemmesider, presseartikler, sociale medier m.m. 57% søger ikke en stilling, hvis der mangler relevante informationer eller findes dårlig omtale af virksomheden.

Ret tankevækkende i et arbejdsmarked, hvor der i mange sektorer er mangel på arbejdskraft.

Tidstro og præcis kommunikation koster tid – ikke mindst administrativt. I virksomhederne skal man gøre sig klart, at der skal afsættes ressourcer og især i peakload situationer.

Det administrative kan i dag forholdsvist enkelt digitaliseres. Tid og overskud til et personligt engagement er et væsentligt aspekt i Employer Branding. Udtrykt på en anden måde: Fokuser på, at ansøgerne er til for virksomhedens skyld og ikke, at virksomheden er til for kandidaternes skyld.